måndag 14 december 2009

Den stora kärleken

Förlovningen ... Jaa ...det måste ju bli nästa inlägg!

Jag hadde ju bott et tag hos Annabella nu och träffat alla människor som besökte henne. Jag fick en massa nya vänner under den tiden, så det var bra att campa hos henne. Jag kände mig jättevälkommen i gemenskapen i de olika svenskgrupperna. Fick massor av tips om både det ena och det andra som tacksamt emottogs av mig. Men virrig som jag var ... och är! ... kan jag inte komma ihåg allas namn nu. Men tack till er alla!!

En person som ofta kom och hälsade på var Ikaros. Oh vad fin han var, mitt hjärta började klappa extra fort varje gång jag såg honom. Men det visade jag inte för honom ... oh nej då ... började bara följa efter honom för att få vara nära honom. Han hadde en majsodling nära cafeet så det verkade inte sååå påfluget ... eller?!? ... Ja hur som helst så började vi tala mer och mer med varandra, och det visade sig att han satt inne med en massa kunskap. Han hadde dessutom tålamodet att förklara om och om igen hur jag skulle göra. Och inte bara det ... han förklarade hur allt hängde ihop på ett mycket pedagogiskt sätt. Så det är ju klart att jag föll pladask för honom ... ännu djupare ( fniss!! ). Dessutom ... jaa blir lite lite tjatigt nu ... dessutom så delade vi ju en massa intressen visade det sig. Vi hadde och har samma smak i mångt och mycket. Musiken ... kläder ... livsstilen ... jaaa!!


Fick följa med på olika tillställningar och partyn, oftast medbjuden av AB. Älskade att dansa från första början ... när jag väl kom underfund med hur man skulle göra. Ropade nog till AB flera gånger om hjälp i rena paniken när jag inte klarade av att varken börja eller avsluta dansandet. Det fanns ju så många olika system tyckte jag ... och virrig som jag är blandade jag ihop allt i min hjärna.

Hur som haver ... av alla dessa partyn lärde jag mig att älska vårt eget RajRaj! Vilken stämning där är ... helt underbar. Nu är jag ju mycket blyg av mig, så jag stod ( eller dansade ! ) för det mesta tyst. Men inget ont i det skall ni veta, för den som lyssnar lär sig! Och ooh vad jag har lärt mig då ... LOL ... Bästa var nog i alla fall att jag fick dansa nära Ikaros. Och visst ... Jag var jättekär i honom. ( och ÄR det )

Nu hadde han bjudit mig hem till sin parcel också ... han hadde byggt ett fint rött hus. Och det bästa jag vet ... en stor brasa mitt på gården. Jag bara älskar eld ... och att känna röklukten! Finns det något härligare så säg ... Han sa att det bara var att komma och gå som jag ville, så jag satte landmark dit ( hadde ju lärt mig det ju ... hihi ) Eftersom jag har mina finska rötter så kunde jag ju inte låta bli att föreslå att han naturligtvis skulle bygga en bastu vid stranden. Det tyckte han var ett bra förslag, så inte långt efter det ville han visa upp bastun för mig. Han sa att det gjorde han för min skull ( det var väl gulligt så säg ! )


Men nu ni ... nu kommer en bekännelse som visar HUR virrig jag är! Jag kommer inte ihåg när vi blev partners ... alltså datumet. Så om det är någon som kommer ihåg det ... snälla IMa mig ... för det skäms jag verkligen över. Jag vet!!! ... sådant måste man ju bara komma ihåg! ... men det finns säkert någon liten ursäkt ... om inte annat så det att jag var överväldigad av Ikaros snabba frieri. OMG!!!

Det skedde naturligtvis ... hur annars ... under ett party. Och detta var så passande hos min kära vän AB. Jag tror ( men är inte helt säker! ) att han började med att diskutera om partnerskap. Jag visste väl inte så mycket om det, så han förklarade för mig vad det innebar. Mycket IMande blev det, inte mycket jag kommer ihåg av själva festen ... och då rätt som det var så märkte jag att han faktiskt friade till mig ... erbjöd mig partnerskap. Jag höll på att döööö ... Ikaros ville ha mig! Och det är ju klart att jag svarade ja ... jaaaaaa!!! (fast det vet ni ju redan ) Men ... hur gör jag ... Det blev att gå systematiskt till väga och med hans hjälp och tålamod så hittade jag till rätta stället för att tacka ja på det officiella dokumentet! Och vips fanns det nu i våra profiler ... och hemligt hadde det ju blivit. (Förlåt AB !! ) Ingen visste något ... trodde vi ja!! Men Ewa upptäckte det ganska fort, och då blev det liv i luckan! Alla skulle naturligtvis gratta oss ... så kvällen avslutades med lyckönskningar till oss och champagne och en kyss ( som ett bevis på vårt "nya" liv ttillsammans ) Men jag glömde så klart att ta någon bild själv på allt detta .... ni blev väl inte förvånade eller hur .... fniss.

Ringen då ... jo den fick jag tidigt (och det är ovanligt! )nästa morgon. Ikaros dök upp hos AB och bad mig vänta där. Han skulle bara göra en snabb grej, så skulle han komma tillbaka! Och det är ju klart jag väntade där, ville ju inte missa möjligheten att träffa honom. Ärendet visade sig vara ringen ... alltså ni vet... den ringen! Han överlämnade den efter att vi satt oss där i ett hörn alldeles för oss själva i skymundan. ABs trädgård är ju såååå gjord för romantik!! Nu trodde vi ju att ingen skulle märka att vi satt där ... men naturligtvis hadde AB koll ... som alltid. Och hökögon har hon också ... jo det har hon, lovar! Först ville hon inte störa oss sa hon ( hon e ju för go .... pööösss AB!! ) men hon fick ju syn på ringen!!! Det blev ett fotograferande utan sitt like, för förlovningen skulle ju förevigas! Rätt som det var märkte hon att ringen inte satt som den skulle, så nu fick jag ytterligare lektioner i hur man kunde ändra saker och ting så de skulle passa. Så nu kan jag det med!!!
Phuh ...det blev ju en hel del om förlovningen ... fniss ... Säkert något jag glömt ytterligare. Men inget att göra åt ... virrpannan i farten ju LOL.


Så gott folk ... fortsättning följer ... om ni nu orkar följa efter detta låååånga inlägg hahahah. Vad det blir sen .... hmmmm? Vi får väl se!!

9 kommentarer:

 1. Hahaha du är för härlig min vän, Din förlovning skedde den 14 oktober esnt inder en BEATLES afton hos mig i parken :-) om jag minns rätt .

  SvaraRadera
 2. Aaaah den kärleken! :-D
  /Sofie Snowbear

  SvaraRadera
 3. Oh tack, tack AB. Detta skall jag notera så jag ALDRIG skall glömma det igen! Liite pinsamt faktiskt fniss.

  Och ja Sofie .... ah den kärleken, den är förunderlig :-)

  SvaraRadera
 4. ohh.. du skriver så tom en sedan länge sl gift typ får tårar i ögona :)minnen ..
  Skriv nu in det datumet i dina profilbilder! heheSnart två år för oss :)
  Lycka till Pirkka och Ikaros, ni är såå gulliga tillsammans!All lycka!
  Zigga

  SvaraRadera
 5. Tack Zigga ... och ja , jag har noterat datumet nu! skall sätta in det där det inte försvinner! Fast...för mig kan allt försvinna, du skall få se... LOL!
  Fortsättning följer ju

  SvaraRadera
 6. Men Pirkka, du skriver ju helt underbart!!!

  Välkommen in i bloggvärlden, du berikar den verkligen!!

  Kramis på dig och all lycka i fortsättningen med din blogg. Och all världens lycka önskar jag dig och Ikaros :))

  /rultan

  SvaraRadera
 7. Oh tack Rultan, så snällt av dig. Jag skall försöka fortsätta mitt bloggande i samma anda, lite förvirrat ... lol. Men kanske inte så ofta nya inlägg .... men de får vi se.
  Tack en gång till!

  SvaraRadera
 8. Jaaaaa ! Hejja Pirkka ! Sitter och njuter när du skriver :) .. Virrpanna ! Haha ..Känner igen mig och jag har en underbar vän som hjälpt mig jättemycket när jag skulle bygga ;) .. Han var säkerligen trött på mig men sa aldrig nåt:P

  Önskar dig o min som Ikaros ( haha ) Ett stort lycka till !! .. O alltid kul när du kommer till vår RAJ RAJ udde :)

  KUPP o Pöss :)

  SvaraRadera
 9. ska ju vara *son*!!och inte *som* :)

  SvaraRadera