torsdag 17 december 2009

Hjälp ... vart tog flexiprimen vägen !!!

Att mitt nästa inlägg bara måste handla om byggandets ädla konst är självskrivet ... alla bygger mer eller i mindre här i SL. Och det slumpade sig ju så väl att Kay meddelade att det skulle startas upp byggkurs på Solace! Wooowww .... jippii. Nu skulle jag ju få lära mig det, för det skulle ju gå på svenska. Visserligen kan jag ju engelska... det kan jag visst det ... men det går liksom lite lättare att förstå på det egna språket. Sagt o gjort ... jag infann mig på den första byggkursen som skulle handla om att göra bollränna och boll som skulle rulla. Spännande!!! Meen då .... hur gör man det då.... vänta på mig snälla !! Där var det ju ....meeeeeen ... hur gör jag nu .... så där var det ju inte. Frustration och TP hem .... och väl där gick jag runt och bannade mig själv för att jag var såå dum. Mitt temperament är hett ... lol ... och vissa gånger kan jag bara inte styra det.

Nu var det ju ingen katastrof, för hela kursen skulle ju komma ut i text det visste jag ... men ändå. Så visst ... jag fick ihop min ränna och boll ... åkte till Malmö för att fixa det så fort jag hadde det på pränt. Kopplade ihop flera rännor och det funkade....jippii ... here i come ... jag kan visst också! Men jag behöver tid för att göra det. På kvällen när Ikaros kom in visade jag stolt vad jag hadde åstadkommit, med resultatet att han ville att jag skulle göra en ännu längre ränna. Rättare sagt flera i följd, bara för att som han sa, lära mig ännu mera. Det är klart jag gjorde det och jag klarade av det efter lite svärande. Stackars Ikaros, han har det inte lätt skall jag säga. Tur han har tålamod!

Men eftersom jag nu hadde lyckats, så fick jag ju blodad tand som man säger ... det kanske inte är så svårt i alla fall tänkte jag. Så TP till Malmö igen för nu skulle här byggas! Ett hus skulle det bli ...det var ju det man gjorde för att bevisa att man kan något ... tänkte jag hihihi. Det var bara att börja med golvet .... upp med väggar ... sedan lite fönster ....hmmm men hur då?? Ahaa ... man får göra väggarna i sektioner .... lol ...ok. Och en dörr ... det måste man ju ha ... fast det får ju bli bara en öppning för jag har ju ingen färdig dörr i mitt inv. Jaha ... och en övervåning skall jag ha också ... men trappan då?! Äh...det får bli en senare fråga! Och så ett tak annars regnar det ju in ... hmmm ...men hur i hela friden skall jag kunna åstadkomma en fin vägg upp till nocken då. Ja inte vet jag ... får grunna på det. Kan ju fixa till lite snygg fasad i alla fall.

Jaha ... låt mig presentera ... Missfostret ... LOL ...det blev inte mera av det bygget!! Nu undrar ni kanske hur jag ens täcks visa upp ett sådant miserabelt bygge ... och ja...det undrar jag själv också. Men det kan ju vara på sin plats för att tydliggöra hur misslyckad jag är som byggare, eller hur? Fattar ni nu ... hehehe.

Nå, skam den som ger sig ... så nästa gång det skulle byggas var jag med i alla fall ... med samma händelseförlopp! TP denna gången till RajRajudden ... nu skulle jag dansa bort mitt dåliga humör! Och det hjälpte faktiskt, musiken och dansen får mig att lugna ner mig ... alltid. Jamen undrar ni nu ... blev det inget mera nu då? Jodå ... det fanns ju i textversion igen så jag fixade uppgiften själv igen. Med lite mera tid så ... och det blev en "vacker" röd stickad tröja, till slut! Inte så svårt, men lite knixigt tack vare primmarna som skulle användas ... det blev ju ett bygge i alla fall ju. Och ni har ju nu sett hur bra jag är på det .....

Ännu hadde jag inte gett upp ... jag måste ju kunna lära mig något ju .... allt kan väl inte vara så svårt ....och en eld, det måste jag ju bara få lära mig att göra. Jag älskar ju att sitta vid en brasa så det måste jag ju kunna lära mig att göra för framtida bruk. Så jag infann mig på lektionen, ivrig ... naturligtvis! Och nu fick vi instruktioner via voice ... en ny upplevelse hah. Det fungerade bra ända tills det blev flera som skulle voica om ditten o datten. Jag hängde inte med ... igen. Ni känner till mönstret nu .... eller! Jag gav upp och deletade allt. Och .....neeeej .... denna gången stannade jag kvar! Tänkte att jag i alla fall skulle se hur man gjorde. Men någon övning av det har jag inte gjort ... har ju inte haft någon text att gå efter ... så jag får väl försöka någon gång utan det. Tillbehören har jag ju i tryggt förvar i mitt inv ... så det så ... lol.

Min tröja

Då så .... nu var det ju det här med kläder! Vi hadde ju fått till uppgift att sy ett plagg som skulle visas upp nästa gång på catwalken ... så det var bara att plocka fram nål och tråd och leta fram några fina tyger i gömmorna. Jag hadde ju en hel del material för jag älskar ju att handarbeta. Och då kan man ju inte gå förbi en affär med en massa fina textures utan att köpa på sig ... eller hur!!!

Dessutom så hadde alla fått med sig en del material från kursen innan .... det var ju bara det att jag hadde ju inte varit med ända till slutet. Men det ordnade Kay åt mig ... och det är jag jätteglad för ... tack snälla du!

Nu skulle här sys ... det var bara så! Inte ge upp nu, för sååå svårt är det ju inte ... och hör och häpna ....jag behövde inte sprätta upp en enda söm. Allt satt bra på en gång. Så kläder det kunde jag göra i alla fall !! Inga finkreationer men vardagskläder ....det andra kommer sen .... för det är ju inte så svårt att sy ju. Phuh ...äntligen något jag kunde ... äntligen något jag inte misslyckades i!!
Här ser ni de två plaggen jag sydde ... måste säga att jag blev mer än nöjd med resultatet ... lol!!!


Men Pirkka dåå ... man skryter väl inte om sig själv heller ... men jag är faktiskt rätt så nöjd, och de är ju så jag ... det får ni väl i alla fall hålla med om.


Och till hemmabruk så duger de mer än väl!!!Men .... jaaa det kommer ett men igen ... det här med att sy var ju inte så enkelt. Nejdå ... man skall ju bygga ju ... en flexikjol skall byggas!!! Och hur var det nu, kommer ni ihåg det? Ja just det ... Pirkka kan inte bygga! Så, nu var det sagt för sista gången. Men det är ju klart att jag försökte .... pillade dit alla dessa flärpar till flexibitar .... ingen ordning på något! Men jag gick efter beskrivningen, det gjorde jag ....inte Kays fel på något vis. Hennes text är det inget fel på utan felet ligger i mig. Jag trodde att jag hadde länkat ihop alla dessa flaxande monsterbitar till en enhet ... och sparat ... och döpt .... och .... ja allt som skulle göras! Nu skulle man man bara få den att sitta snyggt också ... så hämta allt i inv och klä på sig det. Byxorna satt ju bra ... och där har jag flexiprimmen ... attach to .... meeeen dåååå ....vart flyger den .... hjälp mig då!! Ingen fin kjol, bara ett ... upprepar ... ett stycke tyg som dessutom försvann med en hastighet ut i träden någonstans. Jahap ... så var det med det. Här blir det inga syövningar mer .... de vågar man ju inte ... är ju inte meningen att jag skall använda träden som klädsträck heller!!! Nej, det får vänta, jag har ju min Looprez, men nej .... i framtiden sedan ... någongång.

Men skript då .... jo jag var med som åhörare. Och bara det, för nu vågar jag inte mera, men jag var nyfiken på att veta vad det handlade om. Det verkade vara något som jag kanske skulle kunna lära mig....det är ju inte att bygga ... utan att hantera text och att vara noggrann .... LOL!!OK ... detta för denna gången !!Nu är det bara att luta sig tillbaka och börja fundera på vad som skall följa .... inte vet jag! Men något skall det väl bli ... för det händer saker i SL hela tiden, det är säkert. Kanske inte bara en massa misslyckanden ... men många nya saker som måste läras.

Såå .... fortsättning följer ... bara till att se!

3 kommentarer:

 1. Hehe KUL beskrivning Pirkka! Du ger inte upp så lätt tror jag! Flexiprimmar ska vara i grannens träd ibland , hör liksom till...o fina kläder har du gjort med och allt blir bättre med träning :)
  Lycka till!
  Zigga:)

  SvaraRadera
 2. Hahaha SÅ illa tycker jag inte att det blev du! Men jag håller med dig... att lära i sin egen takt är bättre. Jag har varit på Kay:s klädkurs men suttit vid sidan av och TITTAT och LYSSNAT. Sen har jag använt mig av hennes tutorial på bloggen och lärt mig att göra saker :-) Det är tack vare henne som jag lärt mig något alls om prims! Du har ju Ikaros, det är en bra lärare också :-)

  Har förresten lagt upp mer vinterbilder på min blogg nu så kolla kolla om du vill se snö :-D

  Kramar
  /Sofie Snowbear

  SvaraRadera
 3. Kul blogg :) keep up the good work =)

  SvaraRadera